SAC BÖREĞi TARiFi KIYMALI SOĞANLI SAC BÖREĞi

-2-
D BÖREĞİ ya da diğer adıyla
SAC BÖREĞİ Osmaniye ve çevresinde
çok sevilerek yenen bir börek çeşitidir.

FaceBook ta paylaş



       D Böreğinin yapılışı:
       1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz, yeteri kadar su ile iyice yoğurulur. Hamur elimize yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurulmaya devam edilir. Kıvama gelince yumurtadan büyükçe bezeler alınarak fazla ince olmamak kaydıyla oklava yardımıyla açılır.

       500 gram irice kıyılmış soğan,  (istediğiniz büyüklükte de doğrayabilirsiniz, ama çok küçük doğrarsanız pişerken erimiş gibi bir hal alır) yarım demet kadar maydanoz, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı sıvı yağ birlikte karıştırılarak iç elde edilir. Bu içten açtığımız hamurların içine ortadan başlayarak kenarlara doğru döşenir. İç döşenmeyen kısmı üzerine kapatacak şekilde bükülür, uç kısımları pişerken açılmasın diye parmakla bastırarak kapatılır.
d böreğinin hamuruna için yerleştirilmesi
böreğin kapatılmış hali
      Burada tarifini verdiğimiz soğanlı iç yerine, ıspanak, yaprak pancarı, peynir ya da kıyma da kullanabilirsiniz.
      Açtığımız bütün hamurları tarif edildiği şekilde içledikten sonra elektrikli veya gazlı bir sac üzerinde özenle alt üst ederek pişirme işlemi tamamlanır. Börekleri pişirdikten sonra her iki yüzünü de tereyağı ile yağlarsanız lezzetine lezzet katmış olursunuz. Ve mutlu son! Yanında güzel bir yayık ayranı! Veya mis gibi demlenmiş çay...

Afiyet olsun

tirşik
(meşhur) TİRŞİK
zorkun tavası
Zorkun tavası
içli köfte yapımı
İçli köfte

Sac böreği
zorkun tava
 Zorkun tava tirşik çorbası  Tirsik su böreği  Su böreği tepsi böreği  Soğanlı börek
fellah köftesi  Fellah köftesi içli köfte  İçli köfte tavuklu pilav  Tavuklu pilav turşu  Turşu
kızartma  Kızartma salatası lahmacun  Lahmacun sac böreği  Sac böreği Aşure  Aşure

       Osmaniye mutfağı oldukça lezzetli ve geniş bir menüye sahiptir. Çorbalar, pilavlar, börekler, etli ve sebzeli yemekler, hamur işleri ve tatlılar, fırın yemekleri, salatalar vs. vs. Farklı lezzetlerle tanışma buluşma yeridir Osmaniye. Nüfus yapısının çeşitliliğinden dolayı farklı kültürlerin güzellikleri de burada bir araya toplanmıştır.
Yemeklerimizden bazı örnekler:
Sac kömbesi
Döğme pilavı
Bulgur pilavı
Patlıcanlı pilav
Domatesli pilav
Kısır
lepe
Toğga
Yayla çorbası
Çöç
Su böreği
Sultan dolması
Yaprak sarması
Sütlü dolma
Babanuş
Yüksük çorbası
Mantı
Tereyağlı kuymak
sir
Çakıldaklı çorba
Teleme
Tirşik çorbası
Süllüm
Un bulamacı
Sarma içi
Ekşili
Analı kızlı
İçli köfte
Patetesli köfte
Mercimekli köfte
Fellah köftesi

zorkun bilgi bankası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder